Arvatkaa vaan kuinka monta kertaa olen yrittänyt päättää kirjoittaa tänne? Ainakin neljätuhattakolmekymmentäyhdeksän.
Tykkään kirjoittaa teemoittain, siksi tähän ei mahdu aivan kaikki mitä haluan sanoa. Tulisi vain aivan liikaa sotkua ja asioista toiseen hyppimistä, niin kuin viisitoista ala-astelaista samaan aikaan hyppynarulla.

Katsoin tänään Kid Nationin. Sinänsä ihan mielenkiintoinen, sillä siinä heräävät omat ajatukset ja suhtautuminen asioihin, joita he käsittelevät. Tänään pöydällä oli uskonto.
Town Council yritti ehdottaa, että pidettäisiin yhdessä Jumalanpalvelus, jossa jokainen saisi esitellä uskontoaan. (Kristittyjen lisäksi oli ainakin juutalaisia ja hindu.) Muut protestoivat "en halua että mua käännytetään", "ei mua kiinnosta", ja niin edelleen. Musta se oli hieno idea. Vaikka itsellään olisikin vahva käsitys siitä mihin uskoo, niin onhan se mielenkiintoista kuulla muiden tarinoita.
Jos osaisimme olla vähän avarakatseisempia, voisimme elää paremmin sovussa. Yksikään uskonto ei absoluuttinen totuus, mikään ei ole toista suurempaa. Meillä kaikilla on oikeus uskoa siihen, mihin haluamme, saamme olla erilaisia kukin tavallamme.
Maailmasta loppuu pian kunnioitus.

Viimeiset pari-kolme vuotta olen harhaillut siellä ja täällä, miettien mitä ajatella uskonnosta. Joskus piti mennä kirjastoon etsiä tietokirjallisuutta Buddhalaisuudesta ja Shintolaisuudesta. Nyt katsoin sitten HelMet.fi:stä sopivaa materiaalia, ja kun käyn Tapiolassa Eurokankaassa, käyn samalla kirjastossa.
Pitkään kuvailin itseäni ateistina, sillä en vain osannut (enkä osaa vieläkään) omaksua Kristinuskoa. Mutta tämä realityn jälkeen havahduin ajattelemaan. Tässä muutamia otteita Wikipediasta, miksi shintolaisuus:
"Vaikka šintolaisuudella ei ole pyhiä kirjoituksia, niin vanhoja tarinoita, kertomuksia, aikakirjoja ja myyttejä pidetään suuressa arvossa."
"Šintolaisuus pohjautuu varhaisiin japanilaisiin kansanuskomuksiin, joiden mukaan lukuisia jumaluuksia oli lähes kaikissa luonnon ilmiöissä kuten puissa, kivissä, järvissä, joissa ja vuorissa."

Aion hakea kyseisestä uskonnosta kaiken tiedon minkä pystyn, tunnustelen ja kuuntelen. Japanissa aion käydä aivan varmasti jollain temppelillä, todennäköisesti Kyotossa.
Haluaisin kerrankin omaksua jotain itselleni ja kehittää omaa identiteettiäni.

Ei kai tässä muuta. Muista jutuista lisää joskus myöhemmin taas kun kykenen. Välillä katoaa kaikki sanat. En tiedä oliko tässä juurikaan mitään ideaa tai yhteyttä mihinkään olennaiseen. Olkoot.