Hei vaan taas kaikille niille ehkä viidelle jotka tätä blogia jaksavat vielä seurata. Tämä blogi selvästi noudattelee köyhän opiskelijan linjaa - köyhät päivitykset. Tosin, netistä ei tarvitse onneksi maksaa erikseen. Mutta siirtykäämme asiaan.

Noin viikko sitten pidimme pienimuotoisen kokouksen. Keskustelimme tämän kämpän siivouksesta, nuo kaksi kun selvästi ovat jotain siivousintoilijoita. Minäkö en ole? No, olen vähän niin kuin Wagner...

© Juba (HS)


Ensin tuli ehdotus, että jokainen siivoaisi vuorollaan (1krt/vk) aivan koko kämpän. Tästä kauhistuneena aloin tietenkin heittelemään muita ehdotuksia - minähän en siihen suostu. Ihan sama jaksavatko muut tehdä sen, mutta minä vaan en kertakaikkiaan ole niin puuhakas. Varsinkin näin pimeyden aikoina voimani hiipuvat kuin auringon valo. Päätimme jakaa siis askareet kolmeen eri osaan:

- Keittiö
- Vessa/kylppäri
- Roskat ja eteinen (imurointi jne)

Eräs ehdotus oli, että ne vaihtelisivat (kiitos Suville taivuttamisesta) kullakin viikottain. Se kuulosti vähän sekavalta. Vaikka kalenteriin merkattaisiin, että kuka hoitaa milläkin viikolla mitäkin, niin kuka ne laittaa sinne kalenteriin? Vuodessa on kuitenkin 52 viikkoa. Ei kiitos, sanon minä. Joten tulimme tilapäisesti siihen tulokseen, että jokainen hoitaa joka viikko saman alueen. Tätä kokeilemme noin kuukauden, kokoonnumme uudestaan ja pohdimme oliko se sitten niin hyvä vaihtoehto.

Minusta se on jo nyt. Tietysti nappasin itselleni sen "helpoimman", eli roskat ja eteinen. Mutta perustelin sen muille hyvin - minä tunnen kierrätyksen. Joten huolehdin, että jätteet lajitellaan oikein, ja vien ne sitten tuonna roskiskatokseen. Valistin myös vielä kerran, että bioa ei ole tarkoitus ängetä täyteen. Ylläpylläri, myös se paperikassi on biohajoavaa, eli nopeasti sen pohja mäsähtää ja sitten ollaan ihan HIPHEI.

Eilen kävikin sitten niin, että omistauduin asialle täysin. Kaupassa käydessä otin sellaisen paperikassin, johon tulee pahvit. (Koska joku urpo oli heittänyt edellisen pois.) Revin mm. mehupurkeista ne muovihöskät pois ja heitin sekajätteeseen. Jätepaperista pelastin myös sinne kuulumattomat roskat.
Sitten suljin täyden roskapussin, otin sen, biopussin ja pahvit, ja lähdin ulos. Tuli aika sankarifiilis. Nyt aion todella pitää huolta siitä, että kaikki ovat oikeilla paikoillaan. Jos näen biossa jotain sinne kuulumatonta, en ehkä ota sitä sieltä jos on jo kaiken moskan peitossa. Mutta varmasti informoin kämppiksille, että mitä taas ei saa laittaa bioon.


Kun kokous oli miltein ohi, nostin puiselle pöydälle vielä erään asian - vieraat. Ne, jotka tosiaan jaksavat tätä blogia lukea, varmasti muistavat valitukseni ja hermostukseni täällä ramppaavista vieraista.
Ehdotin, että kouluiltoina (su-to, paitsi jos on lomaa) vieraat olisivat klo 20 mennessä lähteneet. Ja sanoin vielä, että voin joustaa 20:30 asti jos on tarvis. "OH THAT'S GOING TO BE HARD FOR ME". Yritin selittää, että itse saatan olla kovin väsynyt, ja haluan illalla rauhoittua. Jos täällä on myöhään kovasti hälinää, en pysty oikein keskittymään ja sitten kaikki menee ihan plörinäksi, valvon taas liian myöhään, stressaannun, aamulla sitten väsyttää ja koulussa nukkuu. Se ei ole kivaa. Ei varsinkaan silloin, kun nukkuu 30min sikeästi putkeen ja näkee unia.

En vaan jaksa sitä helkkarin älämölöä ja helkkarin ilta täällä. En käske ketään olemaan hiiren hiljaa, mutta rajansa kaikella. Vähän aika sitten tänne yhtäkkiä levisi jotain porukkaa ja ai että sitä meteliä... onneksi rauhoittuvat sitten ja kaikki lähtivät menemään. Ei tarvinnut alkaa itse huutamaan ja mäkättämään. Mielelläni en valittaisi asioista ollenkaan. Mutta minkäs teet, jos toiset ovat pässejä.

Olen mielestäni aika ymmärtäväinen ihminen. Pyrin samaistumaan ihmisiin ja heidän tilanteisiin parhaani mukaan, sillä tiedän miltä tuntuu, kun kukaan ei välitä.
Mutta jos ihmiset eivät perustelujeni ja kertomuksieni jälkeen vieläkään ymmärrän minua tai mitä ajan takaa... ei minulta heru empatiaa ollenkaan. Voivat sitten ihan yksin myöriä siellä mudassa sitten kun tulee hätä.


Että tämmöistä nyt tällä kertaa. Huomenna jos jaksan, kirjoitan vähän enemmän siitä minkä vuoksi Kelalta tulee pian taas lisää massia - eli opiskelusta.